Unfortunately, съдията е глупак

Попаднах днес на една шокираща статия. Тя разказва за умопомрачително идиотската аргументация на благоевградски съдия, отказал на 22 годишно момиче да смени името си от Радка на Вилелаурия. Историята не е причина да пиша това – прочетете я и ще съчувствате на горката Радка (Вили) за това с какви интелектуални дегенерати ѝ се налага да общува, в качеството си на молителка.

Плашещо е, че съдбата на някого може да зависи от човек, показващ такава катастрофална неадекватност, когато става дума за това какво представлява елементарна етика. Плашещо е и, че е възможно хора, очевидно неграмотни по въпросите на човешката биология, да са допуснати да “правораздават”. Нека се порадваме на интелектуалната мозъчна диария, която съдия Владимир Ковачев ни сервира топла-топла:

Отчитайки горните данни, съдът счита, че идеята на молителката да си състави ново име, което е комбинация от две собствени мъжки имена, пък макар и на двама толкова известни фронтмени, е доста, най-меко казано, екстравагантна. Тя е в духа на днешните “модерни” времена, когато се правят гей паради, сключват се еднополови бракове, обособи се трети пол и вече не се знае жените жени ли са, а мъжете – мъже ли са. Навсякъде по света, а и в България, се срутват всякакви морални и семейни ценности. Както се казваше в една популярна телевизионна реклама, традициите вече не са това, което бяха. Съдът поначало е замислен като една консервативна институция, която, наред със законите, е призвана да брани и обичаите, традициите и морала.

Това е потресаваща глупост! Не просто непрофесионално, неетично, недопустимо – глупаво е. И показва авторът на това изречение като пълен глупак и невежа!

americansoccerfansСъдията, съдия-я-я-я-та-а-а, съдията е глупак!

Вбесявам се, когато разни такива малодушни хора са разположили седалищните си тлъстини на места, от които си играят с човешки животи и съдби. Да, не е фатално, че е отказал на Радка да стане Вили. На Радка едва ли ѝ пука особено – винаги може да придвижи делото нагоре по йерархията и в крайна сметка – никой не я задължава да не се представя на хората като Вили. Но какво ще стане утре, когато този идиот, с тази си престъпна липса на разбиране по въпросите за LGBT малцинствата, му се падне да гледа дело, където ищецът е LGBT и е жертва на насилие? Недай Боже пък да гледа дало за дискриминация – едва ли ще види къде е проблема, щом се изживява като бранител на морала, активно разрушван от гей парадите и еднополовите бракове, които братята му по липса на мозък твърдят, че е знак за упадъка на човечеството. Каква ли незаобиколима и престъпна глупост ще избълва от малкия си мозък тогава и как ще навреди на справедливостта?

1345322538Постави шега за “Кой не е минал през Благоевград, той не е станал юрист” тук…

Виждате ли, “съдия” Ковачев: вярвайте в каквато малоумна теза си искате. Плачете сърцераздирателно вечер за умиращия морал, ако щете, но не си позволявайте да пришивате на борбата на LGBT хората етикетът “мода”. Не е мода, повярвайте ми. За разлика от модата куцо и сакато да става юрист, да се бориш за равноправието си не е прищявка или начин за намиране на удобна и неизискваща мозъчни напъни държавна служба. Особено, когато куцото и сакатото някак си е издрапало до диплома и бълва глупост след глупост в публичното пространство от името на държавата.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари