LGBT избори 2014 – Патриотичен фронт

Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО – с невежество към победа

Патриотизмът – неведнъж съм говорил за криворазбраната и гротескова форма, с която в България се прави политика с патриотизъм. За никого не е и тайна искреното ми възмущение от това какво някои политици тук разбират под “любов към Родината”. Няма да говоря за това сега – обещах, че личните си възприятия няма да намесвам.

ВМРО и НФСБ, след като едните се разведоха с Бареков, а другите – с АТАКА, решиха да се омешат в една голяма топка невежество и да се търкулнат по нанадолнището на политическа кампания право към изборите под името Патриотичен фронт. От два дена комуникирам с представител на една от двете партии, който (адмирации за което) изключително бързо реагира и попълни и върна въпросника ми за кампанията LGBT избори 2014. Публикувам тук отговорите на партията непроменени – както съм ги получил в E-mail-а си. Към тях добавям и своя коментар, защото ако има нещо, което да не понасям повече от псевдопатриотизма, това е арогантното невежество. Да започваме:

Уговорка за участие:

Попълването на въпросника от страна на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ започва с една уговорка – всеки български гражданин има равни права и задължения, регламентирани от Конституцията на Р България. Сексуалната ориентация е резултат от съзнателно направен личен избор. Политическата форма, в която бива облечен този въпрос, е единствено във вреда – както на цялото българско общество, така и на определящите се като „сексуално малцинство“. От една страна – никой няма право да налага своите сексуални предпочитания на останалата част от обществото, следваща традиционните за България ценности за семейство, създадено от мъж и жена. От друга страна – никой български гражданин няма право да изисква привилегии на база етнос, религия или  сексуална ориентация.

Сексуалната ориентация не е въпрос на съзнателно направен личен избор. Колкото и да го повтаряте и колкото и да тропате с крак по този въпрос, науката ще остане непреклонно безразлична – тя отдавна е показала, доказала и затвърдила факта, че сексуалната ориентация е естествен компонент от човешката сексуалност и като такава може да се разглежда като личен избор толкова, колкото да си синеок да се смята за своеволие.

Но нека приемем за момент, че тезата ви е вярна – нека приемем, че сексуалната ориентация е избор. Т.е. всички хетеросексуални са се събудили една хубава сутрин на тринадесет и са направили своя съзнателен избор. Игнорираме тоновете информация в научните журнали как това не се случва, защото все пак тук сме в магическата страна на Патриотия – тук фактите имат същата стойност, колкото в македонски учебник по история и реномираните научни трудове са игнорирани със същата отчаяна страст и плам.

И така, какво се казва по-нататък: “никой няма право да налага своите сексуални предпочитания на останалата част от обществото“. Е, хубаво де – тогава защо хетеросексуалните, които са направили своя съзнателен избор сега ограничават другите, които са направили друг съзнателен избор? Също така, нямаме право на привилегии на база сексуална ориентация и религия, защото иначе пречим и смущаваме хетеросексуалните със християнските семейни ценности… Онези християнски семейни ценности, които вече разгледахме и видяхме колко плашещи са за всеки психично здрав човек.

tumblr_inline_nc4ljvbIvO1sd8fslСългасен съм, Спънджбоб…

 Значи никой няма право да иска привилегии, освен ако не е в групата на привилегированите – ясно.

От тук нататък, цялата следваща аргументация на тази интелектуална катастрофа е лишена от съдържание. Но все пак, понеже поех ангажимент да публикувам главоблъсканиците, с които патриотичната коалиция си оправдава ксенофобията, все пак ще ги пусна.

Въпрос 1: Какви действия ще предприеме Вашата партия за гарантиране човешките права на LGBT гражданите на България?

„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ ще отстоява правата на всички български граждани, без да ги дели според етнос, религия, сексуална ориентация или друг признак. Убедени сме, че върховенството на закона и неговото спазване са единственият начин държавата да функционира правилно – във всеки един аспект. ЛГБТ-общността разполага и ще разполага с всички човешки права, разписани в Конституцията на Р България.

Точно така, уважаеми съграждани, които сте направили съзнателния избор да не сте от привилегированата група. Вашите права са гарантирани – същите, които имате в Конституцията на Р България. Същата Конституция, която ви отказва тези права. Върховенството на закона и неговото спазване са основен приоритет, дори когато закона очевидно дискриминира една част от обществото. Къде се е чуло и видяло един закон да се променя, за да е по-справедлив, по-добър и по-всеобхватен? Къде се е чуло и видяло и дефиницията за човешки права да се променя така, че да спестява неправомерното третиране на една или друга сегрегирана група. Например – като добавянето на робите в схващанията за “човек” и жените в схващанията за “избирател”…

slaves_05)Не, не – те просто закупиха нашия Сървайвър туристически пакет…

Въпрос 2: Ако получите мандат за сформиране на правителство ще задействате ли процедура по легализиране на еднополовите бракове или регистрираните съжителства за еднополови двойки?

Никой не може да забрани на двама души да имат определени отношения, което изключва необходимостта да се променя законодателството.

Надявам се, който е писал отговорите прави разлика между “определени отношения” и брак, в смисъла му, който има пред закона, произтичащите от този договор права, задължения и зависимости.

Трябва да си изключително интелектуално затруднен, за да смяташ, че една двойка, независимо от сексуалната им ориентация, пардон – от съзнателния им личен избор, встъпват в брак, за да могат да правят секс. Встъпването в брак урежда други неща – като унаследяване, данъчни облекчения, кредитни облекчения, здравни пакети, права и задължения на бракосъчетаните, родителски права и т.н. Отговорът, приложен тук е повече от посредствен и демонстрира чудовищно невежество по въпросите както на семейното законодателство, така и на “определените отношения”! Кой е отговарял на тази анкета?

291231258_nerds_need_manuels_love_too_xlargeТова обяснява всичко…

Въпрос 3: Трябва ли да се въведе задължително обучение по сексуално здраве и култура в училищата, включващо сексуалните ориентации и ще го заложите ли в образователната си програма?

ТВЪРДО НЕ.

Откъде накъде ще искате децата ни да бъдат образовани за това какво е сексуална ориентация и че те имат такава! Още малко и ще искате да учат какво е полова систе… О! Е, все пак! Защо искате да учат за другите сексуални ориентации? Какъв е шанса техните деца да не бъдат хетеросе… Ъм… Добре де, не е редно децата ни да учат за огромните рискове, които сексуалния живот носи – все пак, ако има такава програма, то те трябва да бъдат научени, че има множество болести, предавани по поло… Не! Не искаме и това си е!

Знаем, че подобна програма ще позволи децата и подрастващите да разберат много по-детайлно характера на сексуалността си и рисковете, които идват със съзряването; знаем, че подобна програма ще позволи дискриминацията на нехетосексуалните, интерсексуалните и трансполовите деца да бъде прерязана в зародиш; знаем, че във всички държави, в които има такава програма бременностите при малолетни и непълнолетни са в пъти по-малко от тези, в които такава липсва!

LIGLAЕдна наистина зряла политическа позиция

Но ние сме патриоти – ние сме готови да понесем риска децата ни да растат невежи и неинформирани за инфекциите, за заразите, за травмите, за психологическия шок, който могат да изживеят, докато израстват. Готови сме да поемем риска и тези деца да отгледат и трамватизират хиляди нехетеросексуални деца на свой ред, но не можем да понесем ужаса, че в рамките на няколко часа месечно, седмокласници ще чуят думички, свързани с половата им система, която само година по-късно ще избухне и ще ги превърне в хормонално задвижвани сексуално активни и сексуално неграмотни пуберчета… В името на България!

Въпрос 4: Ще работите ли за криминализация на престъпленията от омраза по признак сексуална ориентация и полова идентичност?

За всяко нарушаване на Наказателния кодекс виновникът трябва да бъде съден и осъден при доказване на вина, без значение каква е причината за извършеното престъпление.

И това означава какво? Няма да ги криминализирате – да се нападне, убие и захвърли като мръсно коте човек, защото е гей или трансполов/а не е престъпление от омраза, според вас и това не заслужава да бъде утежняващо вината обстоятелство? Това ли трябва да разберем от този уклончив и слабохарактерно формулиран отговор?

Ако е така, то вие сте едни извратени малки хорица… И ако вие сте лицето на българщината, още утре се отказвам и от родствеността си със Захарий Стоянов, и от българското си гражданство, защото ако това е лицето на българския патриот – то то е срамота да си българин…

Въпрос 5: Трябва ли да се забранят Sofia Pride и други кампании, целящи създаване на видимост на сексуалните малцинства?

Мястото на сексуалните предпочитания е в личния живот на всеки български гражданин, а не на публичните места, до които имат достъп деца и малолетни лица.

Sofia Pride не е за сексуалните предпочитания. Но след като видяхме колко компетентни сте в областта на сексуалната култура, то не се учудвам, че целта на Sofia Pride ви е убегнала толкова катастрофално.

Въпрос 6: Ако получите мандат за сформиране на правителство, ще работите ли по либерализация на административните дефиниции за “пол” така, че да включват и регулират статута на трансполовите и интерсексуалните граждани?

Биологична даденост е наличието на мъже и жени, всичко останало е личен избор и възприятие.

funny-picture-the-stupid-it-burns
Това изказване е толкова невежо, че ако беше напалм, цяла София щеше да лумне!

Биологична даденост е хората да имат две еднакви по цвят очи. По вашата логика, всички с хетерохромия нямат право на очила. Честито! Мисля, че току-що спечелихте наградата за най-невежи отговори на годината. Не се страхувайте – още има шанс АТАКА да ви победят в надпреварата. Все пак, тяхната аргументация включва картинки от Google и преведени от швески на руски, преминали през кремълска пропаганда, преведени на български, преминали през комунистическа пропаганда, публикувани в долнопробни сайтове статии. Така че, все още имате шанс да ви задминат по престъпно невежество!

Защо Слаб 2?

Защото не мога да поставям отрицателни оценки.

Да се гласува ли за Патриотичния фронт?

Аз не бих. Не и с толкова арогантно и неинформирано изработване на позиции по толкова важни въпроси. Партия или коалиция, готова да използва очевидни неистини, за да защити ксенофобската си позиция не заслужава гласа на човек, искащ да е част от света и чувстващ се част от Европа.

Може би няма да е зле ВМРО да се обърне към корените си и да си спомни защо съществува: тяхната цел е била единството и справедливостта. Честта, истината и защитата на всички българи, където и каквито и да са те. Защо сега са се влюбили в разединението и човеконенавистта… не е ясно. Определено за всички нас, поставени от тях под чертата на невежата им дефиниция за “първо качество човек”, това презрение и малодушие остава загадка.

А а за мен като българин, патриот и радетел за равноправие – като огромно разочарование.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари