LGBT избори 2014 – Зелените

Зелените – доматите да не са ГМО?

Зелените са известни сред LGBT българите с титлата “единствените, подкрепящи ни”. Те отговориха на анкетата на LGBT избори 2014 втори и са с най-ниска стойност на нетолерантност към LGBT общността – 10%.

От всички въпроси, които им зададохме, само на последния, партията на екозащитниците не са отговорили напълно позитивно. По отношение на правата на транполовите и интерсексуалните, Зелените не са сигурни, че биха могли да либерализират дефинициите за “пол”, за да гарантират легален статут, както на транзитиращите трансполови българи, така и на интерсексуалните, които още не са идентифицирали себе си с кой да е от двата биологически пола.

Зелените са партия-член на групата на Европейския зелени (European Greens), водени от прекрасната Ска Келър в Европейския парламент. Като такива, Зелените са длъжни да приемат за приоритет забраната на ГМО продукцията, екосъобразни политики в икономиката, транспорта, индустрията, енергетиката, добива на полезни изкопаеми и горива, но и хуманитарна политика – равноправие на LGBT, справедливо третиране на бежанците и малцинствата и т.н.

Защо Отличен 6-?

Защото либерализацията на дефиницията за “пол” е от ключово значение за трансполовите и интерсексуалните българи.

Да се гласува ли за Зелените?

Ако си либерален и си ЗА екосъобразни политики в държавното управление, то тогава Зелените са твоя избор.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари