LGBT избори 2014 – АТАКА

Атака – Обичам Русия тооооолкова много

Волен Сидеров често е наричан с най-различни подигравателни псевдоними, често е обект на подигравки, а от гастрола му пред операта под защитната си маса стана олицетворение на политическата капитулация на партията му. На Евроизборите, ксенофобът и отскоро – радетел за българо-руската дружба не получи одобрението на гласоподавателите и не успя да изпрати в Брюксел придатък на токсичната си политическа сила.

АТАКА е известна с ксенофобската си политика – LGBT българите често са обект на нейните т.нар. законодателни инициативи. В началото на годината Деница Гаджева и Илиян Тодоров – тогава депутати от ксенофобската партия прекараха необезпокоявани около десет минути в най-откровени лъжи и инсинуации по адрес на LGBT българите. В рамките на същото участие, двамата “политици” успяха да отправят обвинения на правителствата на Федерална република Германия и САЩ, че са легализирали зоофилията, а Деница Гаджева демонстрира чудовищната си политическа неграмотност, цитирайки грешно изказване на шведска парламентаристка, наричайки я “евродепутат”, забравяйки, че източниците ѝ могат да бъдат намерени. След проверка, изказването на шведската социалдемократка се оказа, е нито е в контекста на законодателна инициатива, нито и е подложено на обсъждане както в шведския, така и в европейския парламент.

АТАКА е виден и активен съучастник в противните анти-гей маршове, които петнят имиджа на София всяка година. С лозунги, граничещи с откровено безчовечие, тази година техни симпатизанти се събират да “пазят” паметника на Васил Левски от мирно шествие, отстояващо неговия идеал за “чиста и свята Република за всички”.

След евроизборите забелязахме и новия 180 градусов оборот на Волен Сидеров, който загърби приказките за колониална България и открито започна да води кампанията си под руски флаг. Както знаете, Волен Сидеров открито зявява, че България трябва да се сближи с Русия и партията му се опита неведнъж да прокара античовешки аналог на Путиновия антигей закон, целящ не само да ограничи правото на LGBT хората да говорят за дискриминацията, на която са жертва, но и да информират общността за въпросите на сексуалността.

Атака е хомофобска, псевдопатриотична, ксенофобска и популистка партия, чието присъствие в българския политически живот е токсично – не само за LGBT българите, но и за голямото общество като цяло. Крайно десните и крайно леви позиции, които този политически мутант заема имат за цел единствено да продължават и задълбочават социалните конфликти, както и да се нагнетяват етническото и групово напрежение, върху които той паразитира.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари