LGBT избори 2014 – Движение 21

Движение 21 – гей съжителството е екстраваганция и четете ситния шрифт

Ах, Татяна – желязната лейди на българските социалисти. Жената, която смело громи социалистическата номенклатура, от както стана ясно, че кораба под флага на Столетницата поема повече вода, отколкото могат да изгребват. Преходът на Татяна Дончева от вярна последователка на социалистическата линия към бунтовничка срещу меката диктатура на Сергей Станишев в крайна сметка доведе до създаването на нейното Движение 21. На тези избори то се състезава под №1 в бюлетината. Мото: “Единствения мъж в политиката!”.

Позицията на Дончева по отношение на LGBT българите е изключително обидно. В едно свое участие в далечната 2008ма година, Дончева изказва малоумната позиция, че екстраваганциите са за обществото по-фатални и неприемливи от всичко и че тяхното навлизане никога не носи нищо добро. Защото в обществото ни никога не сме ставали свидетели на открития или социални концепции, които са предизвиквали сериозно неодобрение и мигновена приемственост, щом веднъж се види, че не са толкова страшни…

oldsgasКакво е това нещо “автомобил”, за което говориш?

Под екстраваганции, громителката на остарелите социалистически схващания, разбира се има предвид правото на LGBT семействата да споделят същите права, каквито имат и хетеросексуалните такива. Но не се притеснявайте – Татяна няма нищо против “с риятелчето си да се държите за ръка”. Само не искайте да можете да го посещавате в болницата, ако му се случи нещо, или да наследявате имуществото му, ако приказното ни здравеопазване не успее да го спаси.

Изглежда невероятно, но в политическата програма на Движение 21 в точка Европейска интеграция, е записано:

твърдо установяване на демократичните принципи и на върховенството на закона с прилагане на категорични санкции при прояви на краен национализъм, антидемократична пропаганда, дискриминация, ксенофобия и хомофобия;

Нима все пак, както попитах във Facebook, девизът на кампанията не е реверанс към трансполовата общност? Нима Татяна Дончева е седнала в периода 2008 – 2014 и е прочела някоя и друга книга, обсъждаща въпроса за хомофобията и защо “не ми пречите да си живеете заедно” не е по-малко обидно и унизително от “смърт за педалите”? Можем само да гадаем.

Движение 21 – четете ситния шрифт. Особено, ако сте LGBT българи.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари