LGBT избори 2014 – АТАКА

Атака е хомофобска, псевдопатриотична, ксенофобска и популистка партия, чието присъствие в българския политически живот е токсично – не само за LGBT българите, но и за голямото общество като цяло. Крайно десните и крайно леви позиции, които този политически мутант заема имат цел единствено да продължава социалния конфликт и да нагнетява етническото и групово напрежение, върху които той паразитира.

LGBT избори 2014 – Виктор Лилов за невежеството на политиците

LGBT избори 2014 – Виктор Лилов за невежеството на политиците

Говорих с Виктор Лилов за LGBT българите, тяхното участие в политическия процес и невежеството, демонстрирано от политиците по отношение на нашата общност.

LGBT избори 2014 – Зелените

Зелените са известни сред LGBT българите с титлата “единствените, подкрепящи ни”. Те отговориха на анкетата на LGBT избори 2014 втори и са с най-ниска стойност на нетолерантност към LGBT общността – 10%.

LGBT избори 2014 – Нова България

ПП Нова България са нова политическа сила, която твърди, че не са политици, но са влезли в политиката, защото така могат да променят нещата, които не им харесват в България. Те са млади, амбициозни и либерални. Отговориха на въпросника ми в LGBT избори 2014 първи.

Защо съм ядосан на Патриотичен фронт?

Когато провеждах първоначалните разговори с представителите на Патриотичен фронт за участие в кампанията LGBT избори 2014, бях обнадежден, че насреща си имам умерени, разумни хора, които макар и консервативни, са достатъчно информирани за реалността, за да могат адекватно да функционират в нея.

LGBT избори 2014 – Патриотичен фронт

Партия или коалиция, готова да използва очевидни неистини, за да защити ксенофобската си позиция не заслужава гласа на човек, искащ да е част от света и чувстващ се част от Европа. Може би няма да е зле ВМРО да се обърне към корените си и да си спомни защо съществува: тяхната цел е била единството и справедливостта. Честта, истината и защитата на всички българи, където и каквито и да са те. Защо сега са се влюбили в разединението и човеконенавистта, за всички нас, поставени под чертата “първо качество човек” остава загадка, а за мен като българин, патриот и радетел за равноправие – като огромно разочарование.

LGBT избори 2014

Ще започнем по ред на номерата, ще говорим открито, ще анализираме и споделяме статии и накрая ще търсим отговора: Кого могат да подкрепят LGBT българите на тазгодишното издание на панаира “Избори 2014” и дали изобщо има смисъл да гласуваме?

LGBT избори 2014 – Движение 21

Движение 21 – гей съжителството е екстраваганция и четете ситния шрифт Ах, Татяна – желязната лейди на българските социалисти. Жената, която смело громи социалистическата номенклатура, от както стана ясно, че кораба под флага на Столетницата поема повече вода, отколкото могат да изгребват. Преходът на Татяна Дончева от вярна последователка на…

Покажи на тия хора как гласуваш

Обединени можем много! Досега никой в България не се е опитвал да направи проучване колко и какви са избирателите сред LGBT българите. Ние сме невидими, претопени в общата маса, а специфичните ни проблеми не се адресират от никого в кампаниите. И докато това е така, положението на LGBT общността няма да се промени: ще сме сензацията, която да се извади от раклата навреме за Sofia Pride и после бързо-бързо ще бъдем забравени.

За соросоидите и “патриотите”

Вчера пак попаднах на филма “Обитаемият остров” – екранизация на гениалния едноименен роман на братя Стругацки. По повърхността на Сарракш, в една разкъсана и изкривена от войни и жестокости цивилизация, в държава, управлявана от непоклатима олигархична диктатура, най-големите врагове са онези, които виждат неправдите – чиято съобразителност пробива пелените на правителствената пропаганда. Те са враг №1, обявени за платени шпипони, саботьори, външни агенти, целящи физическото унищожение на народа, а в действителност са сегрегирана група, малцинство, борещо се за физическото си оцеляване, набедени от управленския елит за Врагът.