Правото да си безбожник

Чувам сега обърканите възгласи – как тогава си безбожник, като си вярващ… каквото беше там.

Представяне на евродепутатите

Току-що попълних формата за регистрация за събитието “Представяне на Евродепутатите”, което ще се проведе на 28ми юли (понеделник) от 11:00 часа в Дома на Европа. Във формата за регистрация ме попитаха какъв ми е въпроса към евродепутатите.

Религията по Джордж Карлин

Религията по Джордж Карлин

Джордж Карлин – един от великите комици и дори – философи на нашето съвремие, говори за религията и за нейното въздействие върху хората.

Обикновен педерас

Аз съм обикновен педерас. От най-обикновените: ходя на работа, псувам управляващите, ядосвам се на ниската управленска култура на администрацията, редя се на опашки и се тъпча в метрото всяка сутрин и всеки следобед.

Какво е сексуалност?

Какво е сексуалност? Сексуалността е най-съществения аспект от нашето съществуване. В нея влизат не само процесите по възпроизвеждане, но и способността ни да изпитваме дълбока платоническа и сексуална привързаност към някого. Сексуалността ни е изваяла структурата на семейството, на роднините, на обществото ни и продължава да го прави и до днес. За да видите инфографиката в пълен размер, кликнете тук.

Културата на наглостта на Михаил Шиндаров

Култура на наглостта. Само така мога опиша последният материал на Михаил Шиндаров в kultura.bg. Наричам го култура на наглостта, защото е… нагло. Обидно нагло и безочливо. Добре структурирана, с леки увлечения по фрази, ала спортната министърка, демонстрация на най-внимателно подготвена псувня.

Време е – гей правата са човешки права

Време е – гей правата са човешки права

Време е да започнем да мислим за гей правата, като за човешки такива. Слушайки политиците ни, оставам с впечатлението, че никой от тези, които се пъчат пред камерите и защитават паметници (докато оскверняват паметта на Апостола), говорят против равноправието защото не искат да признаят, че не разбират защо LGBT общността се бори и срещу какво протестира.

Библейски семейни ценности

Семейните ценности на Библията – притежаване, купуване, наследяване на съпруги. Радваме се, че Българската православна църква е ревизирала позицията си, относно какво е морално да правиш с жена си и сега са само анти-гей бракове.

Хърватия узакони еднополовите домакинства

Хърватия става поредната държава в света, узаконила еднополовите домакинства. Законът, регламентиращ съвместното регистрирано съжителство на еднополовите двойки в Хърватия е вече факт. Еднополовите домакинства (еднополови двойки, живеещи на семейни начала) ще се ползват с права, сходни с тези на хетеросексуалните двойки и семейства.

За вредата от Руската църква върху българския човек

Нека обясня – това е руски “документален” филм, направен по поръчка на ПРАВОСЛАВЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР “Свмч. Серафим Чичагов”, преведен и дублиран от студио за ПРАВОСЛАВНИ филми “Богоявление”. Как може да съществува православен медицински център и какво по-точно са православни филми остава мистерия. Та, православния мед център от, къде другаде – столицата на всички емпирични и обективни изследвания, Русия, е поръчал филм озаглавен “Под маската на лъжата – йога и произтичащата от нея опасност за човека”. Може да се насладите на тази кино-катастрофа на този линк.