Тест “Прозрачност” на Биволъ

Присъединявам се към призива на Биволъ. Всеки, който желае, може да го подкрепи:

Стрес-тест “Прозрачност” за служебно правителство
Биволъ призовава служебното правителство “Близнашки” да се ангажира от първия ден на своето управление с Oперация “Прозрачност”, която ще осветли преплитането на власт, бизнес и организирана престъпност, както и механизмите за манипулиране на публичността чрез задкулисна власт, наследени от престъпната комунистическа държава и структурите на Държавна сигурност. Тези мерки не изискват никакви законови промени, а единствено стриктно прилагане на закона и зачитане на обществения интерес:

1. Публикуване и иницииране на процес по дигитализация на всички документи с гриф “Секретно” и “Поверително” от всички служби за периода до август 1999 г. когато е изтекъл техният срок за класификация. Документите следва да са достъпни по ЗДОИ, но не са, с което всички служби за сигурност са нарушили Закона;

2. Публикуване и иницииране на процес по дигитализация на всички документи за енергийните договори: АЕЦ Белене, Южен Поток, Уестингхаус, модернизиране и реконструкции на наличните мощности. Да се приложи с пълна сила законовия текст за надделяващия обществен интерес над търговската тайна;

3. Публикуване на салдото по сметките на всички държавни предприятия и институции, във всички банки, за всеки месец, за периода 2004 – до момента (трите правителства, фаворизирали КТБ и други банки “гнили ябълки”);

4. Да се отправят мотивирани запитвания за информация до германското правителство за сметките на българи в Швейцария и Лихтенщайн, за които немското правителство вече е съобщило на НАП през 2010 г., както и до френското правителство за българския “Списък Лагард”, да се образуват данъчни проверки за произхода на средствата. След получаването на информацията имената на политици и обществени фигури с такива сметки да се оповестят.

Освен това, за да не бъдат изпрани мафиотските пари чрез бетониране на българската природа настояваме за следното: Отмяна на решението “Юлен” за Пирин-Банско, мораториум за строителство върху защитени територии до окончателното изработване на заповеди за обявяване на защитени зони по хабитатите. Защитените зони, граничещи с Черно Море да бъдат обявени приоритетно от Служебното правителство. Ако това не бъде направено от 1 октомври ще започнат масови строежи, които безвъзвратно ще ликвидират най-ценните защитени територии, за да се изпере заграбеното по престъпен начин.

Дейностите по предлаганата от нас Операция “Прозрачност” трябва да напреднат значително и необратимо преди изтичане на мандата на Служебното правителство “Близнашки”.

България има право да започне новата си гражданска и политическа учебна година на чисто.

Призивът на Биволъ ще бъде изпратен с официално писмо до Министерски съвет, но всеки, който одобрява тези искания може да застане под тях с името си.

05.08.2014 Биволъ

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Коментари

коментари