Никой не им пречи да бъдат педераси. Що шестват тогава?!

Около Sofia Pride из нета закънтява като гробовен звън на камбана един шаблонен коментар: “Никой не им пречи да бъдат педераси. Защо трябва да шестват?”. Той, за разлика от безкритичното препубликуване на вица за лорд Джон и еднополовата любов, поне поставя реален въпрос. Защо се парадира изобщо? Пречи ли ни…

Под кое знаме да стоиш – българското или на прайда?

Преди два дена бях поканен от btv radio да дискутирам темата за прайда и неговата уместност. Когато с мен се свърза журналистката Дияна Хаджийска и ме помоли да се включа с подготвяното от нея предаване се колебаех. От една страна, като отворен хомосексуален, имам доста да кажа по темата, но от друга – като човек, появяващ се в медиите по друга линия, за миг се поколебах дали и доколко коментарът ми по пиперливата тема за правата ми би навредил на работата ми с Общината.

Какво е сексуалност?

Какво е сексуалност? Сексуалността е най-съществения аспект от нашето съществуване. В нея влизат не само процесите по възпроизвеждане, но и способността ни да изпитваме дълбока платоническа и сексуална привързаност към някого. Сексуалността ни е изваяла структурата на семейството, на роднините, на обществото ни и продължава да го прави и до днес. За да видите инфографиката в пълен размер, кликнете тук.

30+ – Люксембург узакони еднополовите бракове

Държавите в света, в които еднополовите бракове са вече законни станаха с една повече: Парламента на Люксембург е гласувал за равноправието на сексуалните малцинства с почти пълно единодушие. Малката държава, заключена между Нидерландия, Белгия, Франция и Германия е тридесетата държава в света, въвела правен статут на еднополовите връзки.

Кой кой е на Sofia Pride?

Sofia Pride е след няколко дена. Тази година на 21 юни 2014 г., пред Паметника на Съветската армия ще се съберат нехетеросексуалните и техните съратници-хетеросексуални, за да заявят желанието си в тази държава да има равноправие между сексуалните малцинства. На парадите ще се веят много знамена на различните групи, затова реших да взема да напиша един наръчник за онези, които не знаят кое знаме какво означава.

Шареният задник на маймуна

Кой би предположил, че статията ми “Горките деца” в Gamanews ще предизвика такава буря от възмущение и раздаване на определения.

Мъже с бради и рокли

Какво друго би могло да накара разплулия се полу-труп на този бегемот, да се надигне и да изгърголи нещо? Вече една година държавата се тресе, докато разни преуспели българи и недооценени одесци я разкъсват и поделят. Вече една година, една друга държава, чужда на нашия манталитет и опасна със своята привидна близост, се домогва до полите на Майка България и се опитва да я повлече към дъното. Къде беше Православната Църква, докато хората бяха по улиците и скандираха за правото си да бъдат достойни граждани на нормална държава? Къде бяхте тогава, прашасали антични останки от отдавна отминало (Слава Богу) време?