Je suis Карбовски – свободата на словото и реч на омразата

Мартин Карбовски е осъден за реч на омразата. Това едва ли би изненадало онези с поглед върху неговия “журнализъм”. Днес обаче аз казвам: je suis Карбовски.

Джихадът на един патриот

Догмата е мотиватор на свещената война. Дали ще е роптаене по една изкуствено реанимирана традиция с мятане на кръст и цирка по хващането му, заради едни 200 лева, или ще е избиването на жени, отказали да са сексуални робини на джихадистите, догмата оправдава деянията. Не е нещо лошо да лъжеш в ефир, си повтаря сигурно Джамбазки, ако го правиш в името на “национално единство и уважение към националното, към българското”. Пък дори и това да означава извращаването на някакъв ритуал. По същата логика, зверовете от Париж съхраняват безценният образ на педофила Мохамед, взел за жена девет годишно момиче и после имал наглостта да проповядва морал. Защото заглушените с автомат опоненти не могат да критикуват безпринципността ти.

Петър Велев и сексуалните демОни

Часът е 3 и 15 минути през нощта и лежа в леглото си и ровя в YouTube и е вече време да се бия със сексуалните демОни. Докато си преглеждам най-различни истории попаднах съвсем случайно на Петър Велев – проповедник на християнството и благ и мъдър съветник по най-различни въпроси. Попаднах на…

Нека развратим децата

Едно от най-честите обвинения, които религиозните, а и не само, отправят към LGBT хората, е че целта ни с гей парада, с кампаниите за равноправие и с инициативите за сексуално образование в училище е да развратим децата. Че ги изкушаваме да се откъснат от набожните си родители и да се отдадат на разврат, похот, мерзост и неморално поведение.Тези обвинения, разбира се са следствие от тесногръдата политика на религиозните фанатици да обявяват всичко, което не разбират, или което е споменато с негативна конотация в митологиите им, за знамение за Апокалипсиса.

Правото да си безбожник

Чувам сега обърканите възгласи – как тогава си безбожник, като си вярващ… каквото беше там.

Религията по Джордж Карлин

Религията по Джордж Карлин

Джордж Карлин – един от великите комици и дори – философи на нашето съвремие, говори за религията и за нейното въздействие върху хората.

Културата на наглостта на Михаил Шиндаров

Култура на наглостта. Само така мога опиша последният материал на Михаил Шиндаров в kultura.bg. Наричам го култура на наглостта, защото е… нагло. Обидно нагло и безочливо. Добре структурирана, с леки увлечения по фрази, ала спортната министърка, демонстрация на най-внимателно подготвена псувня.

Библейски семейни ценности

Семейните ценности на Библията – притежаване, купуване, наследяване на съпруги. Радваме се, че Българската православна църква е ревизирала позицията си, относно какво е морално да правиш с жена си и сега са само анти-гей бракове.

За вредата от Руската църква върху българския човек

Нека обясня – това е руски “документален” филм, направен по поръчка на ПРАВОСЛАВЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР “Свмч. Серафим Чичагов”, преведен и дублиран от студио за ПРАВОСЛАВНИ филми “Богоявление”. Как може да съществува православен медицински център и какво по-точно са православни филми остава мистерия. Та, православния мед център от, къде другаде – столицата на всички емпирични и обективни изследвания, Русия, е поръчал филм озаглавен “Под маската на лъжата – йога и произтичащата от нея опасност за човека”. Може да се насладите на тази кино-катастрофа на този линк.

Мъже с бради и рокли

Какво друго би могло да накара разплулия се полу-труп на този бегемот, да се надигне и да изгърголи нещо? Вече една година държавата се тресе, докато разни преуспели българи и недооценени одесци я разкъсват и поделят. Вече една година, една друга държава, чужда на нашия манталитет и опасна със своята привидна близост, се домогва до полите на Майка България и се опитва да я повлече към дъното. Къде беше Православната Църква, докато хората бяха по улиците и скандираха за правото си да бъдат достойни граждани на нормална държава? Къде бяхте тогава, прашасали антични останки от отдавна отминало (Слава Богу) време?