Представяне на евродепутатите

Току-що попълних формата за регистрация за събитието “Представяне на Евродепутатите”, което ще се проведе на 28ми юли (понеделник) от 11:00 часа в Дома на Европа. Във формата за регистрация ме попитаха какъв ми е въпроса към евродепутатите. Реших да ги разпитам като как възнамеряват да представляват мен и стотиците други гей, би, транс и интерсексуални граждани на Република България и как ще отстояват нашите интереси пред Европейския съюз.

Още ми е рано да прогнозирам какви ще са отговорите. Още, всъщност не знам дали ще бъда и допуснат до събитието, защото “местата са ограничени”, но ще ми е интересно да видя как всеки от евродепутатите, оставен на собствената си съвест и собствения си интелект ще оформи отговорите си. Очаквам да се повторят и утвърдят много клиширани изрази и много приказки да се изкажат само за пълнеж.

Ще повдигам често този въпрос отсега нататък, с оглед на пълната липса на заинтересованост на нашите хубавци по отношение на правата на нехетеросексуалните граждани. И призовавам вас – които четат тук, които пишат активно в социалните мрежи. Задавайте този въпрос и вие. Ако мълчим те няма да ни видят и няма да усетят, че има електорален натиск да се задвижат в тази посока. Не приемайте собствените си права за “последна дупка на кавала”. Приемете ги като приоритет, за да станат и държавен такъв.

Аз ще бъда там на 28ми. Елате и вие.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари