Петър Велев и сексуалните демОни

Часът е 3 и 15 минути през нощта и лежа в леглото си и ровя в YouTube и е вече време да се бия със сексуалните демОни. Докато си преглеждам най-различни истории попаднах съвсем случайно на Петър Велев – проповедник на християнството и благ и мъдър съветник по най-различни въпроси. Попаднах на него и не мога да спра – гледам и слушам и изпитвам желание да отида на някоя от службите му.

Съвсем сериозен съм – в последните 50 минути изгледах двадесетина негови клипчета. Каналът му в YouTube е пълен с интересни материали и аз жадно ги попивам един след друг. В един момент, попаднах и на клипчето “Мастурбацията” или както авторът на шапката му упоменава: “Няколко думи за мастурбацията, греховните помисли и порнографията”. Потръпвам от нетърпение да чуя какво ще каже този човек за тях – каква библейска мъдрост ще използва, за да обясни защо в нашето съвремие сексуалността не е интимен, а физиологичен въпрос и защо порнографията е способна да осакати възприятията на младите, ако не внимават какво, как и най-вече – колко гледат. Прилагам клипчето тук. Предлагам да го изгледате…

Сексуалните демОни

Според Петър Велев, нечисти до вечерта са всеки мъж или жена, които дори насън са се възбудили и следва да избягват контакт с други хора и да не пристъпят в Божия храм. Не защото наскоро са получили оргазъм, а защото могат да занесат там нечист дух. В практиката си г-н Велев е срещал осемдесет годишни мъже, които му се оплаквали, че още онанират.

Minolta DSCТова е лице на истинско покаяние…

Да, мастурбацията е не просто сексуално удовлетворение, тя е като всяка друга болежка за възрастните мъже. А и освен това, защо някой на осемдесет години ще хаби време да получи няколко секунди удоволствие, като е зает да отглежда мисълта, че много скоро ще е мъртъв и ще е изправен пред Страшния съд. Приоритетите са всичко за един праведен християнин, и г-н Велев го осъзнава! Да бъдеш вързан от сексуален демОн е неприятно изживяване, особено ако си от застаряваща половина на човечеството. Можем само да се надяваме, че сексуалните демОни са от онези, които нямат пипала…

Следва заключението на решението за това как да се освободим от сексуалните демОни, когато те дойдат да тропат на сутрешното ни дърво. Петър Велев предлага универсалния цяр за всичко – пост и молитва. Характерът на поста вероятно не е важен, защото не се спираме върху него (така че приемам, че и тук влизат стандартните правила за въздържание от месо и сладко), но получаваме нагледен пример как да формулираме молитвата си към всевишния, за да се освободим от напрежението.

492866-orgasm_1_ayumu“Господи, освободи ме от сексуалните демОни и бесове!
Освободи ме от демОна на сладострастието!”

Всяка сутрин за цял живот…

Освен, ако не бъдем нападнати, разбира се, защото г-н Велев мъдро предупреждава, че в мига, в който започнем да се въздържаме от храни, естествено балансиращи сексуалната ни функция и спрем и да се замозадоволяваме, сексуалните демОни ще започнат още по-интензивно да ни напомнят колко чувствителни са тези нечисти органи…

След това, мъдрият ни напътственик по въпросите на благочестивостта ни дава и литература, с която да обогатим техниките си за справяне с демОните. Житието на Св. Антоний Великий. В него, г-н Велев ни обяснява, че ще разберем за едноличната битка на светията с изкушенияta. Там четем така:

Отначало той се заселил в една изсечена в скалите египетска гробница, където го посетили първите изкушения. Най-напред това било съжалението за света, за оставеното богатство, за любимата сестра. След това дошло жилото на плътта – най-силното оръжие на дявола против юношите. Но мисълта за Христа и за вечните мъки подкрепяли Антоний и Господ му помагал да побеждава врага на човешкото спасение. За пръв път му се явил “дракон” във вид на жалък и немощен черен отрок, който нарекъл себе си “дух на блуда” и се признал за победен. Но това било само началото на онази страховита борба с демоните, която продължила доста време.

Убеден съм, че най-силното оръжие на дявола против хетеросексуалните юноши са гърдите. Шилата са за един друг вид юноши. И щом шилото е дошло отнейде, Св. Антоний е проявил истински стоицизъм, за да издържи, щом му е дошло на крака

You+_0381dd9bf84dd223ebc37d64e9aa3a77Жилото ти не ме плаши, демОне! Виждал съм и по-големи!

Парцаливият и грозен демОн, който е признал, че младият и току-що напуснал светския живот светец, го е победил според pravoslavieto.com се е появил във формата на дракон и не е казал никъде, че е бил от опасните сексуални демОни, които преподобния Петър Велев громи вече близо три минути, но  нека не се заблуждаваме – драконите са цилиндрични, шилата с цилиндрични… признанието е било под формата на интерпретативен танц.

MEKHAZZIO-dragonsНаричам тази част “Пукажи на тея хора…”

Васил Левски – един от 144 000

След библиографичната справка г-н Велев ни разкрива интересни моменти от историята на Апостола на Свободата – Васил Левски. Макар много историци да смятат, че като всеки земен човек, Дякона не е бил чужд на земните дела, г-н Велев категорично доказва, че той не е докосвал жена никога, защото в Библията се споменава за 144 000 (само от еврейски произход), които не са се осквернили с жена. Остава отворен въпросът дали Васил Левски е бил от еврейски произход (бил е един от тези благи 144 000 души), или подобно на тях, макар стресирания и напрегнат живот, който е отдал изцяло на народа и идеала за свободата и равноправието, е решил да се въздържа от сексуални контакти, вечно нащрек за сексуалните демОни.

Но съм убеден, че ще получим отговор на този въпрос в някоя от следващите проповеди на г-н Велев: предполагам в онези, в които коментира окултистите и техните опасни билки.

Shaman“И това ми напомня за Дякона Левски… защото и той е ползвал купи.”

СПИН

СПИН – бичът на 20ти и 21ви век. Коварната болест, която покосява само неверниците, гейовете, крадците, убийците и всички, които дори и веднъж са дръзнали да извършат прелюбодействие. Точно така, Петър Велев, в чийто безуслоен авторитет, вече сигурен съм, сте убедени колкото и аз, признава, че в богатия си опит на духовен водач на множеството от четири баби, които виждаме на записите от службите му, не се е срещнал още с човек, който да се е заразил със СПИН, ако не е изневерявал на жена си. Защото както знаем всички мъже изневеряват на жена си с болни от СПИН.

Следва разказ за трагичната история на жена, която изневерила на мъжа си само веднъж и се заразила с наказателния вирус. Преди да разбере, че е болна, тя заразила и съпругът си и впоследствие – родила дете-носител на вируса. И тук следва кулминацията на беседата – с многозначителното “Ако те си беше мирувала и си приемаше дължимото и отдаваше дължимото на мъже си, това семейство нямаше да бъде заразено със СПИН!”, защото както всички знаем, когато искаш да се спасиш от сексуалните демОни:

  • приемаш, че си безгласна нотка в един мъжки свят (ако си жена) и твоето сексуално удовлетворение не е въпрос от твоята компетентност;
  • приемаш, че жена ти (ако си мъж) ти дължи сексуално удоволствие и ако не го намериш, поема риска да се заразиш със СПИН, защото изневярата е най-сигурния метод на инфектиране;
  • приемаш, че липсата ти на лична отговорност, що се отнася до безопасен секс е резултат от упоритото ти отричане на сексуалната функция като част от здравословното ти състояние;
  • приемаш, че единствените хора, които са способни на доброта и милосърдие са онези, които използват гениталиите си само за възпроизвеждане.

Но най-вече приемаш тъжния факт, че новият ми любимец – проповедникът Петър Велев пропусна да каже и една думичка в тази си беседа за порнографията…

Ще пиша за него пак, защото вярвам искрено, че мъдростта му трябва да се споделя. Бог да Ви поживи, г-н Велев. Нека още дълги години осветявате мрачните и лишени от истинска комедия дебри на българския YouTube небосклон.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари