Парад на възгорделия се грях

Завърнах се от море. Беше невероятно красиво, спокойно и откъснато от човешките дребнави проблеми. Преди да замина, на 21ви юни трябваше да се проведе Sofia Pride. Няколко дена преди него обаче се случи трагедията в кв. Аспарухово, плътно последвана от Добрич, Килифарево и редица други селца, които останаха незабелязани от медиите. Пороите отнеха живота на над дузина хора и лишиха стотици от имуществото им, уплашиха и травматизираха хиляди и амбицираха милиони да се включат в кампанията DMS VARNA (17 777). Естествено, като всички отговорни и истински българи, организаторите на Sofia Pride отмениха събитието и призоваха за съпричастност с пострадалите. Не търсиха излишен PR, не отправяха закани и не говориха по медиите. Постъпиха като адекватни човешки същества и направиха каквото е редно: показаха смирение и човещина.

Но една група, една грозна сбирщина извратеняци решиха, че въпреки трагедията, напук на мъката и траурните камбани в цялата държава, трябва да излязат из Софийските улици и да демонстрират и натрапят грозната си идеология на нас, нормалните хора, които знаем какви са приоритетите ни. Тази група не бяха гейовете, не бяха лесбийките или трансполовите хора, а редовните заподозрени за всичко грозно, гнусно и мръсно в тази държава – бездушните национални предатели, крещящи омразните си лозунги и натрапващи невежеството си на околните. Националистите се събраха с лозунгите, бръснатите си глави и грозните си опити да се представят за представители на homo sapiens, за да крещят ксенофобията си и да станат обект за пространен репортаж на онзи медиен парцал – телевизия Алфа, който в своя типичен неетичен и непрофесионален маниер, обрисува жалката сбирщина социопати като едва ли не национални герои!

Да, обиколиха центъра на София, покрещяха, помечтаха си да набият някой, да се направят на “мъже” и се скриха по дупките си, от които ще изпълзят с наближаването на новата дата за Sofia Pride. Не ми вярвате? Ето – вижте ги. Красотата на българския език, заклана и убита от този австралопитек пред обектива на най-гнусната медия в страната.

“Будните граждани” очевидно е редно да искат нещо да се “смаже[ме] т’ва от зародиш”. И о, какво благосклонно и достолепно съпричастие със смъртта на десетки българи – отменили си концерта, хубавците. Миличките, са объркани от гледката на мъже, които не приличали на мъже. Утре щяло да има плакати с голи мъже по улиците… истински ужас. Може би, ще доживеем да видим кошмарната картина на разголен мъж, който рекламира нещо по същия начин, по който разголените мацки по безчет билборди и плакати рекламират какво ли не. Истинска трагедия – мъжко тяло на показ със същата елементарна и неандерталска обективизация, която кара този национален герой, този стожер на мъжеството, да се дърви, докато обмисля коя мастичка да си вземе на път към дома, където ще е зает да игнорира липсата си на интелект!

О, ужас! Изгорете най-близката дрогерия!

“Будните граждани” са жалки! Аргументите им са безпочвени, но агресивни. Методите им са оскърбителни и нечовешки, а езикът, който използват – гнусен. И да, те са виновни за това. Аз съм изключително толерантен човек, но не мога да толерирам лъжци и глупци, защото за разлика от “содомитите” – те са избрали да бъдат такива и те съзнателно налагат тази поквара на децата си, на близките си, на обществото. Няма да оправдавам хора, които съзнателно отказват да се образоват или да признаят, че причината да са против равноправието е неспособността им да приемат, че не са специални и света не се върти около тях и техните гениталии. “Будните граждани” са посмешище, което бързо може да се превърне в експлозия от безмозъчно насилие, ако не бъде конфронтирано. Тази шайка безмозъчни хоминиди нямат право да бъдат оправдавани: хората, които смятат, че Земята е плоска не заслужават снизхождение в часовете по география, както и хора, които отказват да проумеят, че злобата им е израз на невежеството им, не заслужават трибуна и валидиране.

Лицемерието е изморително. Лицемерието и идиотщината са отчайващи. Тези хора не само лъжат себе си (всеки е свободен да вярва в каквото си иска), но лъжат и останалите около себе си. Всеки противник на равноправието на сексуалните малцинства говори за полуголи мъже, за разврат и ужасените “нормални” криещи децата си, защото ние, гейовете, сме толкова противни. В техните въображения, Sofia Pride е една мобилна оргия, провеждаща се в центъра на София. Защото никой от тях не си е направил труда да види Sofia Pride извън обективите на медиите, търсещи най-привлекателно-скандалното, с което да приковат вниманието на зрителя. Много от тях знаят, че снимките, които публикуват под невежите си статийки и коментарии изобщо не са от България, но ги слагат, за да могат да сочат с пръст и да крещят, че сме извратени.

Това е любимата ми снимка от Sofia Pride 2012: не виждам грозни прояви, не виждам разврат и не виждам извращаване на децата. Виждам само хора, крачещи в името на своето бъдеще в родината си:

Православната църква побърза да нарече шествието, настояващо за равноправие, “парад на възгорделия се грях”. Не мога да не се съглася с това определение, но не и с адресата му – всяко шествие, което върви против човещината; което се обявява за отнемане на нечии достойнство, права и сигурност, е парад на възгорделия се грях.

Грехът на безочието и наглостта.

На лицемерието и духовната мръсотия.

Достолепните ни “будни граждани” ще се захванат скоро пак да носят плакати с надписи, съдържащи думичките “кръв”, “атака”, “педали”, за да се противопоставят на “греховните” носещи плакати с думите “любов”, “равноправие”, “толерантност” и “търпимост”. Трябва да си сляп, за да не видиш кой е грешника!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари