Мъже с бради и рокли

Що за жалки, малки хорица. Само това си мисля, от както прочетох обръщение на Св. Синод към миряните и всеки друг, който има нервите да чете подобни мозъчни диарии. Поводът? Гей парада, разбира се! Какво друго би могло да накара разплулия се полу-труп на този бегемот, да се надигне и да изгърголи нещо? Вече една година държавата се тресе, докато разни преуспели българи и недооценени одесци я разкъсват и поделят. Вече една година, една друга държава, чужда на нашия манталитет и опасна със своята привидна близост, се домогва до полите на Майка България и се опитва да я повлече към дъното. Къде беше Православната Църква, докато хората бяха по улиците и скандираха за правото си да бъдат достойни граждани на нормална държава? Къде бяхте тогава, прашасали антични останки от отдавна отминало (Слава Богу) време?

Заети ли бяхте? Заети бяхте да мълчите като пукали, защото и вашата работа е толкова мръсна, колкото на окопалите се в Парламента разбойници. Защото дръзвате да се обаждате вие – мъже с бради и рокли, само, когато Кончита Вурст излиза да пее и когато някоя поп звезда си разтресе задника в някоя столична зала. Защо ли с такава ожесточеност говорите срещу равноправието и добруването на всички. Защо се обявявате против образованието и против заличаването на малоумните разделителни линии между хората?

Защото сте ония, които еврейското зомби прогони от храма в Йерусалим, нали? Защото в днешно време вие сте ония, които отказват да погледнат света и да го видят в новата му светлина. Вие сте ония, които сте превърнали роклите и брадите, короните и иконостасите си в търговски трик, с който пробутвате змийско мляко на глупците, които ви вярват… Защото вие сте сганта, за която Иисус би помолил прошка, защото “не знаят какви вършат”! Защо не се обадихте, докато народа студуваше по площадите и викаше Бога за справедливост? Защото не сте съгласни с него ли? Или бяхте заети да грабите паметници на културата, за да ги превърнете в магазини за свещи и ритуални зали за богохулните си кръщенета? Може би затова мълчахте като риби, докато народа виеше от болка, докато хора се палиха като факли в името на достойнството си. Къде бяхте тогава, да ни четете морал от високия подиум, облечени в позлатените си рокли и кичозните си корони?

Къде бяхте тогава, “духовници” наши? Бяхте заети, предполагам, да лижете нозете на Московските изроди, които благославят изтезанията на деца и юноши и които се обявяват за панславянско единство, под короната на тираничен психопат с амбициите на стожер на съвременната история. С това ли бяхте заети, г-да пастири на Божието стадо? Да ви пикам на вярата и “морала”! Лесно е да се говори от името Божие, защото всичко може да се сложи в устата Му. Жалки сте, прашасали дъртаци от Българската Православна Църква. Жалки сте и сте смешни и всеки ден благодаря на Сътворението, че сте отмиращ вид. Че с всеки ден влиянието и токсичността ви върху обществото отслабва и скоро ще сте само лош спомен, описван в детайли само в учебниците по история. Препоръчително под линия.

„Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; който не люби, той не е познал Бога, защото Бог е любов, Божията любов към нас в това се яви, дето Бог проводи в света Своя Единороден Син, за да бъдем живи чрез Него. В това се състои любовта, че не ние възлюбихме Бога, а Той ни възлюби и проводи Сина Си да стане умилостивение за нашите грехове.” (1 Йоан. 4:7-10)

Така приключвате призива си. С пожелание за любов. И в същото време имате наглостта да наричате нас, ЛГБТИ хората нечисти, когато ние сме онези, които настояваме, че всеки има право да обича открито и да не бъде дискриминиран, защото е сътворен такъв, какъвто е! Вие сте гнусни, но заради това, което сте: човек не може да избира какъв да се роди. Но може да избере какъв да стане. Вие сте избрали да станете невежи и арогантни прокламатори на нечовешка омраза и лицемерие в космически пропорции. И затова ви смятам за нечисти. Затова ви обявявам за противни. Затова ви посочвам като една от много котви на врата на нашия народ. Защото сте вредни с нежеланието си да прегърнете бъдещето. Защото отказвате да се движите с темпото, отредено от Времето и се дърпате като магарета на мост. Защото сте противни, вредни, но и плоски лъжци. Защото всеки може да ви изобличи, но малко го правят. Защото сте оплели в лъжите и лицемерието си хиляди и най-вече – защото мълчите, когато сте нужни. Защото служите на своите интереси, не на народа си. Проклинам ви, г-да духовници! Преплювам ви и ви пожелавам всички, подписали този парцал, вкупом да се озовете в Ада, в който така лесно пращате другите. Защото ако има Ад, то той е точно за такива като вас – злобни и жалки, малодушни същества, които боготворят тесногръдието и тъпоумието си и са забили носове в хилавите си интерпретации на древните си митологии. Проклинам ви! И нека вашият Бог се смили над каквото е останало от душите ви!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари