Скъпи идиоти от Патриотичен фронт…

Седем патриоти от Патриотичен фронт в Бургас, за жалост – членове на общинския му съвет, двама от които след три дена ще влязат и в Парламента, са внесли предложение за допълнение към Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас. Според текста на предложението към чл. 3, т. 6, който гласи „Забранява се извършването на действия, които нарушават моралните норми за поведение на обществени места” се добавя следния текст:

включително публичното манифестиране, парадиране и демонстриране по всякакъв начин (билбордове, плакати, паради и др.) на различна от хетеросексуалната ориентация

Няма да анализирам, няма и да коментирам по същество, защото всичко, което тази пасмина продуцира в общественото пространство е лишено от такова. За мен тези хора са доказани идиоти. Предпочитам това обяснение, защото алтернативата – да са доказани лъжци, не ми е приятна и все още вярвам, че политическата ни система може да допусне идиоти, но не и лъжци. Затова, ще си позволя да се обърна директно и прямо, направо към Патриотичен фронт…

Скъпи идиоти от Патриотичен фронт

Скъпи идиоти от Патриотичен фронт, всяка сексуалност, различна от хетеросексуалността, според омразната ви истина е естествена и не би следвало да бъде санкционирана. Също така, според презираната от вас реалност, борбата на хората за равноправие по отношение на сексуалните малцинства става през каналите на гарантираните ни в Конституцията права на мирно събиране и разпространяване на информация. Също така, в обсега на тази ваша идиотска хипотеза, попадат и всички прояви на интимност и близост, които могат само да изглеждат на странични и малоумни наблюдатели, като нехетеросексуални. Например: момичетата, хванали се за ръка, независимо дали са хетеро и хомосексуални; братя, прегръщащи се на перона на гарата; мъже, разхождащи се сами с екстравагантно облекло, както и редица други ситуации, които не могат по никакъв начин да се определят като неморални и няма адекватно човешко същество, което да смята, че трябва или могат да бъдат санкционирани. Единствените хора, скъпи идиоти от Патриотичен фронт, които ще решат, че се извършва нарушение на обществения морал, и може между другото, и да понечат да вземат инициативата да раздават правосъдие от ваше име, са вашите собствени симпатизанти, които, съдейки по способността им да мислят, всички вкупом с вас са си споделили един единствен мозък и неговите напъни да оперира сложните биомашини на толкова много (за един мозък) хора, са го лишили от способността да отделя ресурси за друго, освен за чисто животински дейности и първосигнални реакции.

Вижте, зная, че сте тъпоумни; зная, че малката прашинка от тоя един-единствен мозък е погледнала идеята да се образовате, или беглата концепция, че можете да го направите с две статии в Уикипедия, въздъхнала е и е казала “майната му”, хвърляйки ги в инсинератора, за сметка на аргументи, с които да отричате, че християнските ви семейни ценности заповядват да вземете за жена и забремените вдовицата на покойния ви брат, независимо дали тя го иска, или не. Затова ще го кажа ясно: членове от Наредби като тази имат за цел да предпазят обществото от неморално поведение. Ако искате да спрете някакви единици неблагоразумни гейове да се чукат в парка, забранете сексуалните сношения на публични места, ако някой десетилетия преди да сте се пръкнали на тая изстрадала земя не го е направил вместо вас. Но тъй като това отдавна е свършено, направете обществените места (парковете) достатъчно осветени, или контролирани, за да лишите съответните мераклии за сексуални подвизи в храстите от ентусиазъм. Или пък, де да знам – спрете да демонизирате LGBT хората, за да не им се налага всеки сексуален акт в дълбоката провинция да е с пасторални мотиви…

Да си гей и да говориш за това или да демонстрираш нехетеросексуалността си, като държиш за ръка човека, когото обичаш не е неморално. Това е естествено човешко желание и поведение. А вашето не е и нямате право на него. Ако аргумент: “не ми пречи да си Х, ама си го прави вкъщи” важи за някакво Х, то то определено е Х = “човеконенавистен задник”. Така че, бъдете си човеконенависни задници, но вкъщи… Не е нужно непрекъснато да “парадирате” с тесногръдата си несигурност в собствената си сексуалност, настоявайки всички да спираме живота си, за да обърнем внимание колко хетероцентрична, и в същото време – малоумна, поправка сте измъдрили след поредната вечер на самосъжаление.

1471190-demotivational_posters_over_compensationСвръхкомпенсирането не води до нищо добро…

Скъпи идиоти от Патриотичен фронт, предполагам е трудно да си избрал да водиш живот, който не е адекватен за обществото, в което функционираш. Но за разлика от сексуалните ориентации, които всички получаваме, било то от божество, от сляпата комбинаторика на генетиката, или от непреодолимата воля на Майката Природа, вие сте избрали този живот. Вие сте направили съзнателният личен избор да сте невежи ксенофоби, нежелаещи да направят усилие и да спестят на обществото вечното си навиране под прожекторите със скандални изказвания, гнусни лъжи и откровена глупост. И можете да промените това много лесно – просто си затваряте плювалниците и се оттегляте от политиката. Оставете обществото на мира – оставете го да следва пътя си към равноправие и индивидуална свобода, без непрекъснато да му натрапвате своите представи за морал, споделяни само от “просветени” режими като Ислямска държава, Русия, Узбекистан, Иран и всяка назадничава африканска диктатура.

Скъпи идиоти от Патриотичен фронт, вашето място в политическия живот на България е безсмислено. Вашето участие в него е токсично. Направете услуга на човечеството, и на България в частност, и се отдайте на заслужена почивка. Ксенофобията вече не е модерна. Можете да спрете да се опитвате да я рекламирате на децата и да развращавате умовете им, подлъгвайки ги към култа си. Не отнемайте на децата на България невинността. Има достатъчно чалга певици, които да го правят вместо вас: хетеросексуални певачици, които да възпяват красотата на евтините и мимолетни връзки, зад които стои само интерес към марката на колата и обиколката на бицепса.

Наскоро станах вуйчо за трети път. Не искам някой ден да се налага да обяснявам на племенника си защо вие съществувате. Как да му обясня омразата ви? Как да му обясня парадите ви? Как да му обясня защо по улиците бродят навъсени питекантропи, носещи плакати, на които пише: “Кръв и чест”, “Х на сапун” или “Аз не съм толерантен, аз съм малоумен нормален”? Обяснете ми, как да обясня на това дете тази омраза, която вие налагате като норма, чрез неандерталските си  методи на “парадиране” с ксенофобия?

545384_375_282_4x3Не е уместно да парадирате с личния си избор да сключите брак – не всички искат да се женят. Няма нужда да го навирате в носовете им…

Скъпи идиоти от Патриотичен фронт. Вие сте смешници. Но смешката ви се изтърква и вече не е смешна. Вече е досадна. А никоя публика не обича досадни шеги. Особено, гарнирани с глупости.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари