Динамичното дуо на дезинформацията

В неделя, навръх 2 февруари, двама представители на АТАКА за пореден път, кампанийно, повдигнаха въпроса за хомофобията и омразата. Повод бе отхвърленото им предложение за забрана на демонстрациите на ЛГБТ хора (формулирано като „публично манифестиране на собствена или чужда хомосексуална ориентация или принадлежност“ – бел.ред.). В ефира на bTV, подобно на своя вожд, двамата депутати от най-скандалната и ксенофобска партия в страната, разиграха водевил, достоен за аналите на сценичното изкуство. В главната женска роля бе Деница Гаджева, а беквокал-фалцет – Илиян Тодоров.

Аргументите им, защитаващи атакистката интерпретация на Путиновия анти-гей закон, дал карт бланш на разни отрепки да избиват и изтезават десетки деца и тинейджъри, заради сексуалната им ориентация, бяха толкова абсурдни, че ако не ги взимаха на сериозно, щях да съм убеден, че гледам ранно излъчване на „Комиците“.

Не беше достатъчно, че на връх Петльовден трябваше за пореден път да се губи ефирно време с главоблъсканиците на атакистките доводи, но трябваше и да ставаме свидетели на поредната мантра, повтаряна в градиращи децибели, за това как хомосексуалните са първата вълна на разврат, заливаща обществото ни. Как гей, би и транссексуалните са играчи с главна роля в европейската конспирация на зоофили и кръвосмесители. Чак се учудих, че пропуснаха педофилите този път.

Има нещо радостно в това да видиш Деница Гаджева да се препотява, докато с колегата си сричат заучени фрази, молейки се никой да не повдигне въпроса за нощите по скъпите хотели, прекарани с Волен Сидеров. Знаменателно е, че хора, чието присъствие в Парламента днес демонстрира липсата на морал и достойнство в политиката, са тръгнали да говорят срещу гей обществото. Общество, което го обединява само факта, че все още е с ограничени права и отнети свободи; че е разнородно и проникнато от всички прослойки, класи и политически разбирания; че е част от електората, от активното гражданско общество и е активен творец на бленувания БВП.

Два проблема срещнаха Гаджева и компаньонът ѝ, опитвайки се да достигнат зрителите. Проблеми, които са в основата на неуспеха на цялата българска политика в последното десетилетие:

Информацията, Ганчо…

Живеем в 21-и век. Това господата и дамите от последните няколко Народни събрания не го осъзнават – масите, които им се дивят на стоическия непукизъм прекарват всеки свободен момент в Интернет. А там информацията е жива – ври и кипи. Не всичката е точна, не всичката е вярна, но огромна част от нея подлежи на проверка.

Живеем в 21-и век. Гаджева и компания са още в 17-и. Не говоря за разкрепостеност, нито и за морал – говоря за отношение към информацията. Отношение, което те заставя да я свериш, за да не бъдеш засрамен от някой „интернет лумпен“ и да станеш за смях. Но доколкото българските политици са дебелокожи и не им пука, че с „аргументите“ си наподобяват повече клоунада, Гаджева и компаньон са донякъде извинени, че пренебрегват способността на истината да ги покаже като невежите, които са.

Много е хубаво да показваш картинки, които си намерил в Google. Смехотворно е, че само три минути ровене в Интернет са необходими, за да разбереш, че това:

gajeva-todorov-ataka-02.02.2014

е продукт от сайт, който се казва prankplace.com, или еквивалент на нашите Ку-Ку магазини. Смехотворно е, че хора, зад които стоят десетки хиляди избиратели са способни на толкова зловредна манипулация или отявлена глупост, че да не сверят информацията, която изнасят в национален ефир, за да защитят теза, оборена от науката преди повече от столетие.

Относно другите „доказателства“ , мога само да приложа тук последния куплет от оригиналната версия на песничката, с която започва про-християнското анимационно предаване „Семейство Флинстоун“:

When you’re with the Flintstones
you’ll have a yabba dabba doo time.
A dabba doo time.
You’ll have a gay old time.

В непрофесионален превод:

„Когато си със семейство Флинтстоун,
ще си прекараш яба даба дуу времето.
Ще си прекараш даба дуу времето,
ще си прекараш весело времето!“

Всеки, който е изучавал английски език и го използва свободно, знае, че думата gay (гей) означава „весел, шарен“ и че тази дума все още се използва в този си смисъл, въпреки, че хомосексуалната общност я е присвоила. Така че какво точно „доказва“ картинка от 70-е години на миналия век, на която пише „Весели деца“ с две момченца на нея е въпрос, който не се изчерпва с крясъци: „ГЕЙ ПРОПАГАНДА!“…

Не на последно място, нека се спрем на споменатите от Тодоров зоофилски ферми. Миналата година, 2013, Германия действително е приела закон, регулиращ зоофилията в страната. Това, което компаньонът на Гаджева пропусна да отбележи е, че този закон дефинира размерът и тежестта на наказанието, което ще получат онези, осъдени за зоофилия – по-конкретно максимална глоба от 25 000 евро и затвор, ако разпространяват зоо-порнография. Какво зоофилско е законно и не подлежи на санкция в Германия? Да притежаваш зоо-порно, което никой в страната няма право да продава…

Относно врелите-некипели, че в Европа се подготвят за утвърждаване на кръвосмешението като „норма“, както се опита Гаджева да внуши на лековерните си последователи, няма даже какво да се говори: Европейският съд в Страсбург през 2012 година отсъди, че е противозаконно да се извършва инцест. В сайта на Европейския парламент не е отбелязано, че се работи по легализирането му, така че остава загадка откъде мадам депутатката е изкопала информацията си. Може би от сайтовете, нарочващи шегаджийски продукти за пропагандни инструменти на световната гей мафия?

Информацията, господа и дами депутатстващи – информацията. Тази информация ще ви изяде главата.

Пат(к)ологията

Всеки път, когато се разгори дебатът за хомосексуалните и техните права, АТАКА отваря архивите на клишетата и започва да ги рецитира едно след друго.

Разликите между патологичните сексуални девиации и сексуалните ориентации са толкова малки колкото тези между Северния полюс и Северна Дакота – префикса им е идентичен, но същността и характера са различни. Естествено, не очаквам човек с компетенциите на Гаджева да е наясно с тези детайли, изучаването на които налага отварянето на няколко книги или поне две статии в Уикипедия. Както показах по-горе, Гаджева и Тодоров трудно се оправят с намирането на картинки за участие в сутрешен блок, какво ли остава да очакваме от тях да се образоват по въпросите, за който пишат проектозакони.

Всички сме чували поне веднъж плачевния тон на родител Х, който пита с болка: „Как ще обясня на детето си, че…“. Как по-точно провалът на родител Х в комуникацията със собственото му дете успява да обясни желанието му да се забрани това или онова остава неясно. Също толкова ясно е обяснена и връзката на зоофилията и инцеста с предложението на динамичното дуо. Може би Тодоров обича да казва думата „зоофил“, а Гаджева – думата „инцест“ и търсят повод да ги намърдват в телевизионните си участия, независимо дали пасват на темата или не. Това обяснение ми харесва повече, отколкото логичното заключение, че двамата атакисти не са се образовали достатъчно, за да правят разлика между сексуална ориентация и патологична сексуална девиация.

И аз често си задавам въпроса как някой ден ще обяснявам на моите деца, че по света съществуват хора като тези двамата. И аз се чудя как да ги подготвя за това, че някъде там, хора като тази тесногръда жена и този истеричен мъж ще ги сочат с пръст и ще ги стигматизират, само защото са деца на еднополови родители. Не се лъжете, че Гаджева и нейните кресливи колеги имат и капка скрупули, когато става дума за децата на еднополовите двойки. Те не искат еднополовите двойки да имат деца, уж защото са притеснени за благосъстоянието им, но няма да се посвенят да превърнат едно такова дете в мишена на собствената си ненавист, ако то или родителите му отказват да играят по свирката им и да се страхуват да бъдат себе си.

Гаджева и компания предпочитат да живеят в свят, в който гейовете, би и транс хората се материализират от нищото, досущ демони от някой евтин трилър. Те отказват да разберат, че сред всеки десет хиляди подрастващи в страната, хиляда растат като нехетеросексуални. Политици, способни в прав текст да откажат на тинейджъри, встъпващи в най-опасния и травмиращ период от тяхното израстване, достъп до информация за сексуалното им и физическото здраве; за нормалната им трансформация от „пубери“ в зрели и отговорни хора, не заслужават медийно внимание.

Подобни политици, поддържащи информационния вакуум, делящ подрастващите на „свои“ и „излишни“ и пречещ им да възприемат себе си и съучениците си, такива, каквито са, заслужават порицание, не поощрение, колкото и комични и жалко-смешни да са. Гаджева, Тодоров, останалите от АТАКА и всички, позволяващи им с мълчанието си, да създават и предлагат подобни обидни за гражданите законопроекти, не са достойни за народни представители, щом не възприемат благосъстоянието на всички в страната, за най-висш идеал.

Хора, като тези – готови да лъжат и сравняват круши с портокали в национален ефир, да носят от десет кладенеца вода, за да закърпят тъпоумната си теза, са неспособни на диалог. Те също като религиозните фанатици, твърдят, че осъждат греха – не грешника, а всъщност го разкъсват на парчета.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари