Време е – гей правата са човешки права

Време е да започнем да мислим за гей правата, като за човешки такива. Четейки коментарите и слушайки политиците ни, оставам с впечатлението, че никой от тези, които се пъчат пред камерите и защитават паметници (докато оскверняват паметта на Апостола), говорят против равноправието защото не искат да признаят, че не разбират защо LGBT общността се бори и срещу какво протестира.

Време е да се обединим около идеята, че всички заслужават щастие и че държавата не трябва да е пречка за семейния живот на когото и да е. Това видео е от австралийска кампания за настояване за равноправие на сексуалните малцинства. Кампанията излъчва клипа по националната телевизия на държавата-континент. Кога ще видим подобна инициатива тук, по нашите ширини? Все повече държави започват да признават гей правата и да коригират законодателството си, за да обслужват нуждите на обществото си – все пак това им е работата. Каквото и да говорят националистите, гей правата са човешки права. А държава, която ограничава човешките права не заслужава гражданите си.

Време е!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари