АТАКА пак искат затвор за “манифестиране на хомосексуална ориентация”

Политическа партия АТАКА, която последните дни е заета с всякакъв вид популизъм, е внесла вчера още веднъж своя престъпен законопроект, който копира 1:1 руския антигей закон. Желанието на тези “политици” е всякакво манифестиране или публично изказване на принадлежност към нехетеросексуалната общност да се наказва с от една от пет години затвор и с глоба от 1000 до 5000 лева.

Подобно предложение е недопустимо, цинично и античовешко, защото подобно на аморалния режим в Москва, ще наложи цензура върху жизненоважни за младите LGBT българи възможности за информиране и идентификация с общността, на която принадлежат. ПП АТАКА с арогантно прекрачване на правомощията си на политическа сила, както и в очевидно нарушение на законите на България се опитват да подлъжат политическия процес към антидемократичните похвати, използвани в Русия, които доведоха до ненаказани убийства на LGBT хора, до систематично ловене, измъчване и унижение на LGBT деца и младежи. Тази псевдопатриотична формация се опитва да използва всяка популистка реторика, като начин да привлече на своя страна най-злокачествения електорален материал, като в същото време необезспокоявано слугинства на външен за България и за ЕС интерес, прокарвайки тук подобни мерзки позиции. Фактът, че има две политически формации, способни да подкрепят подобна извратена политическа позиция, една от които даже се гласи да е част от управляващото мнозинство, е повече от притеснителен.

Абсурдността на “мотивите”, с които от АТАКА се опитват да легитимират това си издевателство над личните права и свободи е потресаваща. Вносителите на проекта обясняват причините да са толкова настоятелни така:

Важно е да се спомене, че традицията на този тип противообществени прояви датира от 28 юни 1969 година, когато в нюйорксия квартал Гринич Вилидж избухват така наречените Стоунуолски бунтове. Това са серия от яростни сблъсъци между хомосексуални лица и нюйоркски полицаи, които продължават няколко дни и завършват с десетки ранени служители на сигурността. Стоунуолските безредици са събитието, което вдъхновява организаторите на въпросния гей прайд, както в чужбина, така и у нас, и от което те черпят своеобразна историческа легитимация и комунитет.

Всичко това ни кара да смятаме, че тази проява, както и подобните ѝ, са не просто опасност за традиционните български ценности и покушение срещу обществения морал, но също така представляват публично подтикване към вандализъм и противообществени действия. Чрез предложената поправка, считаме че се отговаря на обществените очаквания за закрила на традиционните за страната семеен модел и нравственост, както и защита на гражданския мир и обществената безопасност.

Доста смело изказване за партията, която стана известна с наемането на квартални гамени и опикаването на Националната опера…

АТАКА и Патриотичен фронт са токсични политически субекти и ако ние, като общност имаме поне малко себеуважение, ще излезем на улицата още днес и ще настояваме за тяхното отстраняване от политическия живот на България. Ако този закон влезе за разглеждане аз ще съм на улицата и ще протестирам. А ти? Ти къде ще си?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Гергин Борисов

Това не е анонимен блог!
Аз съм Гергин Борисов. Уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност. Отскоро започнах да пиша и статии за сексуалността и след дълго лутане около въпросите кога, къде и как, реших да си направя блог, в който да обсъждам и да се опитвам да обяснявам своята позиция за сексуалността и проблемите около тази тема в България.

Сходни публикации


Коментари

коментари